آموزش درست کردن آش رشته | فیلم

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای افطار ماه مبارک رمضان:

لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
نخود: ۱ پیمانه
عدس: ۱/۲ پیمانه
ماش: ۱/۲ پیمانه
لوبیا سفید: ۱ پیمانه
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
رشته آش ۲۵۰ گرم
پیاز داغ ۳۰۰ گرم
سیر داغ ۱/۲ پیمانه
نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج): ۷۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
کشک: به میزان لازم

طرز تهیه آش رشته :

روش اول:

حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید.

پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید.

یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد.
۱ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

۲ـ سبزی آش رشته باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.

۳ـ پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.

۵ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

۶ـ نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

۷ـ روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

۸ـ کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می‌ شود کشک ببرد. می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش رشته خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

۸ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

۱۰ـ حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

۱۱ـ برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

۱۲- زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.

روش دوم:

از روز قبل حبوبات را در آب خیس کنید و یکی دو بار آب آنرا عوض کنید .
عدس را جداگانه پخته ، اما لوبیا و نخود که مدت پخت یکسان دارند را با هم بپزید حبوبات بایستی خیلی خوب پخته شود طوری که با فشار کم بین دو انگشت له شود .سویای خیس شده را هم اضافه کنید.
در حالی که آش در حال جوشیدن است سبزی خرد شده را اضافه کنید. زردچوبه را در آرد بریزید و کمی روغن اضافه کنید و چند دقیقه روی گاز تفت دهید و کمی آب جوش یا مقداری از آب آش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود و در آش بریزید .معمولا وقتی زردچوبه و فلفل را هم در آش بریزید . ۱۰ دقیقه بعد از اضافه کردن سبزی ، رشته را اضافه کنید و صبر کنید تا آش جا بیفتد و غلظت مناسب را پیدا کند .
مقداری از پیاز و سیر و نعناع سرخ شده را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزئین روی آش نگه دارید. در آش نمک نریزید چون معمولاً هم رشته و هم کشک به قدر کافی نمک دارد .

(۴۶۴۹)


4,649
بازدیدها