موادغذایی مفید برای حفظ سلامت مغز | فیلم

حفظ سلامت مغز مانند سلامت سایر بخش های بدن و تناسب اندام باید مورد توجه قرار گیرد. برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از کاهش عملکرد آن که با افزایش سن رخ می دهد، کارهای زیادی می توان انجام داد که باید بخشی از برنامه تناسب کلی اندام ها باشد.

مغز به عنوان فرمانده بدن نیاز به تغذیه ی سالم و صحیح دارد. اگر فرمانده سالم نباشد امیدی به سلامت بقیه اعضا نیز نیست.

برخی مواد غذایی در طولانی مدت تاثیر خود را روی مغز گذاشته و اجازه نمی دهند فرمانده به درستی به وظایف خود عمل کند.

گاهی این مشکل تا جایی پیش می رود که مشکلات جدی مثل اختلالات حافظه، بی خوابی یا حتی افسردگی بروز می کند.

پایبند بودن به یک برنامه غذایی بلند مدت و جزئیات موجود در آن دست کم خطر ابتلا افراد به بیماری متداول عصر جدید یعنی آلزایمر را کاهش می دهد، برنامه ای که زمان چندانی از شما نمی برد و می تواند به روش زندگی تان تبدیل شود اما در نهایت نتایج بزرگی از آن به دست خواهید آورد. لازم است که بیشتر به خودتان توجه کنید. آلزایمر می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد.

بادام

مصرف بادام علاوه بر تقویت مغز می تواند به بهبود رژیم غذایی هم کمک کند. همچنین محققان علاقمند به افزودن بادام به رژیم غذایی کودکان ۳ تا ۶ سال بودند چراکه ترغیب به مصرف رژیم غذایی سالم در اوایل دوره کودکی می تواند فواید زیادی در طول عمر داشته باشد.

گردو

این ماده غذایی دارای مقادیر زیادی DHA و ویتامین E و آنتی اکسیدان است که سبب تعدیل عملکردهای مغزی و پاکسازی مغز از سلول هایی می شود که دارای رادیکال های آزاد مخرب هستند. گردو و خانواده دانه های روغنی مشابه با آن همچنین سبب ترشح ماده خاکستری در مغز می شوند که مسئول فرآیندهای مختلفی نظیر حافظه، تصمیم گیری و احساسات است.

فندق

فندق دارای درصد قابل توجهی سلنیوم و ویتامین E است به همین دلیل این ماده مغذی سلامت مغز را افزایش می دهند که با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی موش ها قابلیت کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را داراست.

بادام برزیلی

بادام برزیلی یا جوز برزیلی، گیاه منحصر به فردی است که در جنگل‌های آمازون رشد می‌کند و بومی کشور برزیل می‌باشد. به خاطر رنگ قهوه‌ای آن، اکثر مردم فکر می‌کنند که از جمله آجیل‌ها می‌باشد؛ درحالی‌که نوعی تخمه است. این گیاه مزه شیرینی دارد و وقتی به غذاها اضافه می‌شود، طعم بسیار عالی و متفاوتی را ایجاد می‌کند.

سلنیم موجود در بادام برزیلی، آنتی‌اکسیدان قوی است که از چنین آسیب‌های سلولی پیشگیری می‌کند. منیزیم نیز که در بادام برزیلی وجود دارد، نقش مهمی را در انتقال سیگنال‌ها بین مغز و سایر قسمت‌های بدن به عهده دارد؛ به همین علل است که بادام برزیلی می‌تواند از بیماری آلزایمر پیشگیری کند.

کلم بروکلی

کلم بروکلی یک غذای خارق العاده برای مغز کودک است؛این ماده غذایی حاوی DHA است. سعی کنید  پس از یک سالگی این سبزی پرخاصیت را در غذای کودکتان بگنجانید؛ درواقع اگر فرزند باهوشی می خواهید کلم بروکلی را در آشپزخانه داشته باشید.

بلوبری

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف بلوبری می‌تواند با پیشگیری از زوال عقلی و بهبود قدرت حافظه به سلامت مغز کمک کند.

بلوبری خواص قابل توجهی برای سلامت بدن دارد. این میوه حاوی آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌ها و خطرات مرتبط با بالا رفتن سن حفظ می‌کند.

این میوه به دلیل خاصیت‌هایی که برای مغ، تقویت عملکرد شناختی و قدرت حافظه حتی در سنین بالا دارد، شناخته شده‌ است.

آووکادو

آووکادو حاوی موادمغذی فراوانی موثر در سلامت مغز است. موادمغذی درست می تواند در بهبود عملکرد شناختی از جمله حافظه و تمرکز موثر باشد. برخی از موادمغذی ممکن است باعث کاهش خطر سکته ناشی از تشکیل لخته خون در رگ ها و انسداد خون رسانی به مغز شود.

آووکادو غنی از موادمغذی موثر در سلامت مغز است، بنابراین می توان این ماده غذایی را غذای مغز نامید.

انار

انار و خصوصا آب آن براساس تحقیقات انجام شده برای محافظت از مغز در برابر انواع مختلفی از آسیب های مغزی مفید است.

آنتی اکسیدان های موجود در آب انار می توانند به حفظ سلامت عمومی بدن کمک کنند. همچنین براساس تحقیقات انجام شده، آب انار در کمک به محافظت از مغز در برابر انواع مختلفی از آسیب های مغزی مفید است.

برگ گیاه مریم گلی

این گیاه از خانواده‌ی نعناع بوده و برخلاف اسم زیبایش مزه‌ی کمی تلخی دارد. متخصصان طب سنتی خواص شماری برای این گیاه عنوان کرده‌اند و آن را یکی از گیاهان ضدپیری می‌دانند.

مریم گلی و همچنین برگ آن حافظه‌ شما را از نابودی نجات می‌دهد؛ به خاطر اینکه می‌تواند از اکسایش مواد چرب در سیستم عصبی پیشگیری کرده و روند تخریب سلول‌های عصبی را به تعویق می‌اندازد که در نتیجه باعث بهبود و تقویت حافظه می‌شود.

بر اساس نتایج بررسی‌های متعدد، مریم گلی برای مقابله با آلزایمر موثر است.

دانه کنجد

می توانید از کنجد و فرآورده های آن در دوران بارداری بیشتر استفاده کنید و جنین خود را از فواید این دانه پرخاصیت بهره مند سازید.

برای تقویت مغز و هوش جنینتان پیشنهاد می کنیم از کنجد در وعده های غذایی تان بیشتر استفاده کنید مس، منگنز، فسفر و منیزیم فراوانی در روغن کنجد یافت می شود و کمبود آهن مادر و جنین را تامین میکند همچنین ویتامین B و اسید فولیک و کلسیم موجود در این دانه باعث بهبود سلامت جنین و ارتقای هوش وی خواهد شد.

دانه‌های کتان

این دانه ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای تقویت عملکرد مغز هستند. دانه های کتان و مصرف آنها همراه با گردو و دارچین خاصیت آنتی اکسیدانی آنها را چند برابر می کند.

فراموش نکنید که آنتی اکسیدان ها به خلاص شدن بدن از رادیکال های آزاد که منجر به التهاب می شوند، نیز کمک می کند.

تخم کدو

تخمه کدو منبع آنتی اکسیدان ها است و به همین دلیل ضدالتهاب محسوب می شود و بدن را در برابر آثار مخرب رادیکال های آزاد حفظ می کند. زمانی که رادیکال های آزاد DNA را در هسته سلول اکسید می کنند امکان جهش سلولی و شروع سرطان افزایش می یابد.

اکسایش کلسترول در خون نیز باعث تشکیل لخته در عروق شده و زمینه بیماری های قلبی و سکته مغزی مهیا می شود. مازاد رادیکال های آزاد باعث بروز آب مروارید، نقصان ایمنی بدن، آرتریت و همچنین پیری پیش از موعد سلولی می شود.

 

بادام برزیلی

آجیل برزیلی | تگ

 

 

(۱۷۳)


173
بازدیدها