۱۰ خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان که روند پیری را کند می‌کند | فیلم

مواد غذایی که حاوی آنتی اکسیدان بیشتری باشند از هر نظری برای بدن خواص بیشتری را فراهم می‌کنند و طبق گفته محققان روند پیری را در افراد کند می کند.

سال هاست آنتی اکسیدان های داخل میوه ها و سبزیجات، مورد علاقه جامعه بوده است. براساس مطالعات علمی، مصرف مکرر آنتی اکسیدان‌های طبیعی با پیشگیری از بیماری های قلبی ـ عروقی و سرطان در ارتباط است.

تجمیع گونه های اکسیژن فعال که ROS نامیده می شوند، باعث تخریب و آسیب به پروتئین ها، لیپیدها و DNA می شوند و نتیجه این تخریب نبود تعادل بین اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها به نفع اکسیدان هاست؛ فرآیندی که موجب پیری و ایجاد بیماری های مختلف در انسان می شود.

اما ترکیبات آنتی اکسیدان می توانند تا حدودی از این اتفاق جلوگیری کند. استفاده از آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی می توانند سیستم دفاع سلولی را تحریک و از تخریب اجزای سلولی در برابر آسیب های اکسیداتی جلوگیری کنند.

برای این مصارف، آنتی اکسیدان های مصنوعی بیشتر مورد استفاده هستند که از بسیاری از آنها ایجاد آسیب های کبدی گزارش شده است. بنابراین، نیاز به شناسایی منابع طبیعی و سالم که جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی در رژیم غذایی باشد، وجود دارد.

همچنین پوست به مرور زمان، انعطاف و طراوت خود را از دست می دهد؛ این از مقتضای طبیعت سن است. به هرحال، بسیاری از عوامل هستند که موجب تسریع در پیری پوست می شوند. در معرض عناصر بودن و آسیب رادیکالهای آزاد، همه با پیری زودرس در ارتباطند.

رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی هستند که توسط محیط تنش زا تولید می شوند، همانند دود تنباکو و در معرض اشعه فرا بنفش قرار گرفتن. این مولکولها، وارد سلول سالم می شوند. سلول را می شکنند، سبب تنش اکسیدی می شوند. تنش اکسیدی، منجر به بیماریهای مختلف از قبیل تسریع پیری پوست می شود.

اثر رادیکال های آزاد را می توان با خوردن مواد سرشار از آنتی اکسیدان، خنثی کرد. آنتی اکسیدانها، موادی هستند که از سلولهای سالم، در برابر رادیکالهای آزاد حفاظت می کنند.

به غیر از اینکه آنتی اکسیدانها از پوست حفاظت می کنند، خوردن موادی سرشار از آنتی اکسیدان، به ذخیره و جوان کردن پوست کمک می کند.

انواع توتها و مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین C معروف است به تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و جلوگیری کننده از بیماریهای قلبی- عروقی. ولی این ویتامین، برای برگرداندن سرخی جوانی پوست نیز، مفید است.

ویتامین C موجب پوست اندازی سلولهای مرده پوست می شود تا لایه نرم زیرین، جایگزین آن شود. زمانی که مواد مکمل یا مرکبات جذب شدند، میزان کلاژن پوست را زیاد می کنند. همچنین، نشانه های پیری را از بین می برد و طراوت پوست را حفظ می کند.

شکلات تیره سرشار از فلاونوئید است؛ آنتی اکسیدانی که براساس مطالعات پزشکی از سیستم عروقی، قلب و مغز محافظت می کند. همچنین شکلات تیره به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالا، ماده غذایی مفیدی محسوب می شود.

چای سبز یکی دیگر از مواد غذایی است که سرشار از آنتی اکسیدان طبیعی است که باید حداقل هفته ای دو تا سه بار از آن بنوشید.

انواع ادویه ها، به جز نمک نیز به طور معمول سر سفره های ما ایرانیان هست که طبق گفته محققان سرشار از آنتی اکسیدان هستند ولی نباید در مصرف آن افراط کرد.

لوبیا، گردو، برگ تیره سبزیجات و گوجه فرنگی نیز از مواد غذایی هستند که سرشار از آنتی اکسیدان طبیعی است و باید در سبد روزانه غذایی شما قرار داشته باشند.

آنتی اکسیدان های طبیعی | تگ

(۱۹۹)


199
بازدیدها