آشنایی با خواص بی‌نظیر زیتون و روغن آن | فیلم

زیتون سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای به نام اولئیک اسید می باشد و می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. روغن زیتون، همچون خود زیتون دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای است که در کاهش فشار خون و جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نقش دارد.

زمانی که رادیکال‌های آزاد باعث اکسید شدن کلسترول در بدن می‌شوند، اتفاقات متعددی رخ می‌دهد. رگ‌های خونی آسیب می‌بینند و چربی در شریان‌های بدن انباشته می‌شود. همه این موارد شرایط سکته قلبی را فراهم می‌کند. مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیتون سیاه از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری می‌کنند و می‌توانند مانع نارسایی‌های قلبی و سکته‌های قلبی شوند.

علاوه بر این، زیتون غنی از ترکیبات فنولی نظیر هیدروکسی تیروزول است که همانند یک ماده ضد انعقادی عمل می‌کند و به این صورت احتمال ایجاد لخته‌های خون را کاهش می‌دهد. ترکیبات فنولی تنش رگ‌های خونی را برطرف نموده و عروقی خونی را متسع می کنند. همین امر موجب می‌شود جریان خون در بدن به خوبی انجام شود و اکسیژن رسانی به سایر ارگان‌های بدن نیز تسهیل گردد.

مصرف منظم ویتامین E و چربی های تک غیر اشباع (monounsaturated fats) موجود در زیتون سیاه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. این مواد مغذی یعنی ویتامین E و چربی های تک غیر اشباع با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کنند. علاوه بر این مصرف زیتون و روغن زیتون در پیشگیری از زخم معده و ورم معده (گاستریت) موثر است. با خوردن روغن زیتون  ترشح صفرا و هورمون های پانکراس بسیار طبیعی تر از زمانی که فرد برای این منظور دارو مصرف می کند صورت می گیرد و به این صورت خطر تشکیل سنگ کیسه صفرا کمتر می گردد.

منبع: کلاکت

(۶۳۰)