چگونه فرد را از تصمیم به خودکشی منصرف کنیم | فیلم
روانپزشکان معتقدند همه چیز باید به شکل شفاف بیان شود و هرگونه پنهانکاری ممکن است نتیجه معکوس به دنبال داشته باشد. اطلاعات ارائهشده باید شفاف باشد اما نباید همه اطلاعات را در اختیار همه قرار داد. هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. بسته به زمان و مکان باید اطلاعات به شکل شفاف داده شود.
تهدید به خودکشی شاید به اندازه اقدام به خودکشی جدی نباشد اما برخی ضروریات وجود دارد که اطرافیان فردی که تهدید به خودکشی میکند، باید به آن توجه داشته باشند…
اول اینکه تهدید به خودکشی را در ذهن جدی بگیریم.
دوم آنکه از بحث و جدل و به چالش کشیدن فرد خودداری کنیم. نصیحت کردن یا بحث در مورد اینکه چرا تصمیم به خودکشی گرفته یا اینکه تصمیم او اشتباه است، کار درستی نیست.
سوم اینکه نباید فرد را خشمگین و تحریک کرد.
چهارم اینکه با متانت و حوصله باید او را آرام کرده و به شکل غیرمستقیم باید با او صحبت کنیم .مثلا به او بگوییم: «به نظر میرسد مشکلی دارید. میخواهید در مورد این مشکل با هم صحبت کنیم؟»
نکتهای که بسیار قابلتوجه است این است که تمامی مراحل باید به گونهای باشد که فرد در آینده از تهدید به خودکشی به عنوان اهرم رسیدن به خواستههایش استفاده نکند. این مراحل باید با ظرافت طی شود تا در آینده فرد از تهدید به خودکشی به عنوان وسیلهای برای باجخواهی استفاده نکند.
ششم اینکه وسایل خطرناک، دارو و هر نوع وسیلهای که فرد بتواند از آن برای خودکشی استفاده کند، باید از دسترس او دور شود و هفتم اینکه به درمانهای زمینهای پرداخته شود و باید به دنبال علتیابی باشیم که چرا فرد قصد خودکشی دارد. معمولا تهدید به خودکشی در کسانی دیده میشود که به نوعی برخی صفات شخصیتی نظیر زیادهخواهی یا افسردگی دارند یا مبتلا به بیماریهای خاص روانی یا اعتیاد هستند. ارجاع به روانشناس یا روانپزشک یا افرادی که به نوعی میتوانند به فرد کمک کنند لازم است. توجه به درددل افرادی که به خودکشی تهدید میکنند مساله مهمی است که اطرافیان باید به آن بپردازند و با گوش شنوای فعال با متانت، صبر و حوصله گوش دهند و به شکل غیرمستقیم به حل آنها بپردازند.
(۱۳۶)