نبرد دیدنی جگوار و شیر کوهی | فیلم

نبرد دیدنی جگوار و شیر کوهی

شیر کوهی یا پوما (نام علمی: Puma concolor) نوعی گربه‌سانان بزرگ بومی قاره آمریکاست که زیستگاه آن از کوه‌های آند در آمریکای جنوبی تا یوکان در کانادا را شامل می‌شود. شیر کوهی بزرگترین گربه‌سان قاره آمریکا بعد از جگوار می‌باشد. پوما حیوانی با انظباق‌پذیری بسیار بالاست که در زیستگاه‌های متنوعی زندگی کرده و از طعمه‌های مختلف تغذیه می‌کند. بیشتر شب‌گرد و پگاه‌رو است اما در طول روز هم دیده می‌شود.

شیر کوهی درنده‌ای کمین کننده می‌باشد که طعمه‌اش اصلی‌اش سم‌داران از جمله گوزن می‌باشد با این حال از طعمه‌های کوچک مثل جوندگان و حشره‌هارا نیز شکار می‌کند و گاهی نیز به دام‌های اهلی حمله می‌کند. بوته‌زارهای متراکم و مناطق صخره‌ای را که امکان کمین کردن وجود دارد ترجیح می‌دهد اما در دشت‌های باز هم زندگی می‌کند. پوما مثل بقیه گربه‌سانان قلمروطلب است و تراکم جمعیتی کمی دارد و در برخی مناطق رقیب شکارچیان دیگری چون جگوار، گرگ خاکستری، خرس گریزلی و خرس سیاه است.

شکار گسترده و توسعه سکونتگاه‌های انسانی پس از ورود اروپایی‌ها به آمریکا نسل پوما را در بسیاری از مناطق برانداخت و این حیوان در ابتدای قرن بیستم مناطق شرقی آمریکای شمالی (به استثنای محدوده‌ای در فلوریدا) منقرض شد اما در سال‌های اخیر گسترش قلمرو پوما از غرب به شرق مشاهده شده است و حتی در ایالت کنتیکت در ساحل اقیانوس اطلس نیز دوباره مشاهده شده‌اند. نزدیکترین خویشاوند پوما گربه‌سان کوچکی به نام جگواروندی است.

 

(۳۶۴۷)