تعقیب و گریز روباه صحرایی و موش دوپا | فیلم

روباه صحرا یا فِنِک حیوانی است از تیره سگ‌سانان که در شمال آفریقا و خاورمیانه زندگی می‌کنند.زیستگاه آنها همانطور که از نامشان پیداست در صحرای بزرگ آفریقا و شمال آفریقا است. اندازه بدن آنها ۳۷ تا ۴۱ سانتیمتر و اندازه دمشان ۱۹ تا ۲۱ سانتیمتر است. روباه صحرا کوچک‌ترین گونه روباه است و به دلیل داشتن گوشهای بسیار بزرگ به راحتی قابل تشخیص می‌باشد.

آنها جانورانی شب کار هستند و روز را در سوراخهایی که در شن حفر می‌کنند به سر می‌برند. این روباهها از جوندگان کوچک، پرندگان، حشرات و خزندگان کوچک صحرایی تغذیه می‌کنند. روباههای صحرا به صورت دست جمعی زندگی می‌کنند. جفتها در تمام زمان زندگی خود با یکدیگر می‌مانند.

هر جفت و یا هر خانواده‌ای دارای قلمرویی مخصوص به خود است.روباههای صحرا در بهار و پس از ۵۰ یا ۵۱ روز باردای ۲ تا ۵ توله به دنیا می‌آورند.

گستره زندگی فنک بیابان‌های عربستان و صحراهای شمال آفریقا است. عادت شبگردی این حیوان به آنها کمک می‌کند تا در برابر گرمای داغ محیط بیابان تاب بیاورند، و البته چندین انطباق فیزیکی نیز در این راه به آنها کمک می‌کند.

گوش‌های بزرگ و خفاش‌مانند فنک گرمای بدن را پراکنده می‌سازد به جانور کمک می‌کند تا در گرمای صحرا خنک بماند. آنها همچنین مجهز به خز بلند و ضخیمی هستند که با عایق ساختن بدن، از جانور در برابر سرمای شدید شب‌ها و آفتاب سوزان روزهای بیابان محافظت می‌کند. حتی پاهای این روباه نیز پوشیده از خز است که همانند کفش‌های برفی عمل می‌کند و از پاهای جانور در برابر گرمای داغ ماسه‌ها حفاظت می‌کند. این پاها همچنین مانند بیلچه‌های کارآمدی عمل می‌کنند که روباه از آنها برای حفر زمین و ساخت نقب‌های زیرزمینی محل زندگی خود کمک می‌گیرد.

فنک‌ها در اجتماعات کوچک زندگی می‌کنند و هر خانواده نهایتا از ۱۰ عضو تشکیل می‌شود. همانند سایر گوشتخواران  ، فنک‌های نر قلمرو خود را با استفاده از ادرار خود مشخص می‌کنند و زمانی‌که فصل جفتگیری فرا می‌رسد، به رقبایی خشن و پرخاشجو تبدیل می‌شوند.

فنک‌ها در زمینه غذا خوردن جانورانی همه چیز خوار و فرصت‌طلب محسوب می‌شوند. آنها زمین را پی علف می‌کَنند، اما همچنین از جوندگان، رتیل‌ها، حشرات و تخم پرندگان تغذیه می‌کنند. همانند اغلب ساکنان صحرا، فنک‌ها نیز به گونه‌ای فرگشت یافته‌اند که می‌توانند برای مدت‌های مدید بدون نوشیدن آب زنده بمانند.

فنک‌ها پوستی به رنگ کرم دارند که لکه‌های سیاهی روی دم آنها دیده می‌شود. ظاهر دوست داشتنی و بامزه فنک‌ها این روباه را به شکار مورد علاقه دلالان غیر قانونی حیوانات خانگی بدل ساخته است. همچنین افراد محلی فنک‌ها را به خاطر خز با ارزش‌شان شکار می‌کنند. با وجود تهدیدات مذکور، از آنجایی‌که جانورشناسان اطلاعات چندانی از وضعیت جمعیت فنک‌ها در حیات‌وحش در اختیار ندارند، مشخص نیست که آیا خطر انقراض این گونه را تهدید می‌کند یا خیر.

(۶۰۷)


607
بازدیدها